AB desteği ile 200 kişiye iş imkanı sağlayacaklar…

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası ile İzmir Tuhafiye, Manifatura ve Benzerleri Odası’nın Avrupa Birliği destekli “Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sektöründe Kayıt Dışı İstihdamın Çözümünde Mesleki Eğitim ve Yenilikçi Yaklaşımlar” adlı 235 bin Euro’luk projesi Niyazi Ersoy İş Merkezi’ndeki atölyenin açılışı ile hayata geçirildi.

200 kişiye iş imkanı sağlayacak istihdam projesi kapsamında çalışacak atölyenin açılış töreninde konuşan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu,  konfeksiyon ve hazır giyim sektörünün en çok ihtiyaç duyduğu eleman grubu olan makineci açığının bu sayede kapatılacağını söyledi. Mutlu, “Kursiyerler burada eğitilecek,  aldıkları belgelerle ya bir alanda iş başı yapıp çalışacaklar ya da kendilerine bir işyeri açacaklar.  Artık ‘her işi yaparım’ dönemi bitti. Benim belgem var, ben makinacıyım diyeceksiniz. O nedenle bu kurs ulvi amaçlara hizmet eden bir kurs.” dedi.  

İki ay sürecek olan ücretsiz eğitimlerin sonunda kursiyerlere sertifika verilecek. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlerin tekstil, konfeksiyon ve hazır giyim sektöründe istihdamlarının sağlanması için iki oda bünyesinde iş ve işçi bulma platformları oluşturulacak. Eğitim süresince kursiyerlere günlük 25 lira cep harçlığı verilecek ve günlük ferdi kaza sigortası yapılacak. 30 Haziran 2017 tarihinde son bulacak projeye Mart ayına kadar 18 yaşını doldurmuş herkes katılabilecek.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun