Ahilik Haftası kutlamaları, Beydağ etkinlikleriyle tamamlandı…

31. Ahilik Haftası etkinlikleri, Beydağ ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle tamamlandı. .

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Beydağ kaymakamı Gürkan Üçüncü'yü makamında ziyaret ederek Ahilik Nasihatı Tablosu sundu. 
Kaymakam Üçüncü'nün de katılımlarıyla Beydağ Sanayi Sitesi'nde esnaf sanatkarlara kahvaltı verildi. Beydağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Kıran'ın açılış konuşmasını yaptığı kahvaltıda esnaf sanatkarlara seslenen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Ahi Felsefesi’ni topluma ve yeni nesile doğru aktarmayı hedeflediklerini kaydetti. 
Beydağ’da faaliyet gösteren esnaf kuruluşlarının da etkinliklere önemli katkılar verdiklerini hatırlatan Mutlu, ‘Yalın anlamıyla Ahi 'Kardeşim' demektir. Ahilik felsefesi sanatın, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngörür. Kökleri çok eskilere uzanan Ahi Evran geleneği, devlet büyükleri yetiştirmiş, topluma ve devlet yapılanmasına yön vermiştir. Gerçekleştirilen etkinliklerle de, Ahilik felsefesinin ve Ahi Evran kurallarının topluma tanıtılmasını hedefliyoruz. Geçmişi ve geleneklerimizi iyi anlamalı, başarısızlıklarımızdan ders çıkarmalıyız. Artık dünya bilime, bigiye, bilgiyi kullanmaya odaklandığı için üyelerimiz de kendilerini bu doğrultuda geliştirmeli. Devlet de esnaf sanatkara pozitif ayırımcılık uygulamalı. Çünkü işsizliğin çözümü esnaf sanatkardadır.’ dedi.
Kaymakam Gürkan Üçüncü'nün de esnaf sanatkarları selamladığı kahvaltının ardından Beydağ Belediye Şehir Salonu’nda Şed Kuşatma Töreni’ni anlatan ve halka açık sunulan tiyatro gösterileri ilgi ile izlendi.

Gösterilerin ardından protokol üyeleri tarafından geçen eğitim yılında sınıflarını birincilikle bitiren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Ardından çarşı esnafı gezilerek Ahilik ilkelerini içeren broşürlerle karanfil dağıtıldı. Etkinlikler halka Ahi Pilavı ve Ahi Helvası ikramlarıyla sona erdi.

Fotoğrafların devamı için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz

Ahilik Haftası kutlamaları, Beydağ etkinlikleriyle tamamlandı…

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun