Esnaf Teşkilatı Kadın Üyelerini Unutmadı…

Esnaf Teşkilatı kadın üyelerini unutmadı…

İzmir Esnaf Teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü farklı etkinliklerle kutladı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, kuruma bağlı odaların yönetiminde ve denetiminde yer alan kadın üyeleri bir araya getirirken, Milli Piyango Satıcıları Odası da kadın üyelerine yönelik çeşitli etkinliklerde bulundu.

En çok kadın esnaf İzmir’de

İESOB Konferans Salonu’nda odaların kadın yöneticileriyle buluşan Birlik idarecileri,  katılımcılara ‘Kadın Kolu’ kurmaları tavsiyesinde bulundu.

Birliğe bağlı odaların yönetim ve denetim kurullarında görevli 54 kadın üyeye karanfil dağıtan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, kadınları hayatın her kademesinde görmek istediklerini söyledi.

Türkiye’de en fazla kadın esnafın İzmir’de bulunduğunu belirten Mutlu, ‘Esnaf sicile kayıtlı 30 bine yakın kadın üyemiz var. Ayrıca teşkilatımızda da hatırı sayılır ölçüde kadın idareciye sahibiz. Yani kadın esnaf ve idareciler açısından İzmir farklı bir konuma sahip. Bu durumu iyi değerlendirmeli, kadın üyelerimizden daha fazla destek almanın yollarını aramalıyız’ dedi.

Kadın kolu

Kadınların sadece 8 Mart’ta hatırlanmasının doğru olmadığını dile getiren Mutlu, ‘Kadınları sadece bir gün takdir etmek yeterli değil. Geçmişte kadın hakları bu kadar gündemde olmadığı dönemlerde bile esnaf sanatkarlar kadınlara ayrı bir değer vermişlerdir. Yüzlerce yıl önce ahilik teşkilatlarının oluştuğu dönemlerde bile Kadın Bacı’lar esnaf teşkilatına katkı koymuş, idarede söz sahibi olmuşlardır. Biz kadının olduğu yerde birlik, düzen, ahenk ve başarının olacağına inanıyoruz. Bu düşüncelerle kadın idarecilerimizin aralarında bir ‘Kadın Kolu’ oluşturmalarını, görüşleriyle bizim de çalışmalarımızı denetlemelerini, yönlendirmelerini istiyoruz.

Farklı pencerelerden gelen görüşler yapıcı olur. Sizin düşünceleriniz bize katkı verecektir. Ayrıca kadın kolu vasıtasıyla düzenlenecek geziler ve benzer etkinlikler camiamızdaki birlik ve beraberliği güçlendirecektir. İzmir Birliği bu yönde yapılacak çalışmalarda kadın yöneticilerimizin önünü açmaya, destek olmaya  hazırdır’ diye konuştu.

Katılımcıları öğle yemeğinde misafir eden Başkan Mutlu daha sonra İzmir Birliği’nde çalışan kadın personele de karanfil dağıttı.

Piyangoculardan renkli etkinlikler

İzmir Milli Piyango Satıcıları ve Şans Oyunları Bayiileri Odası  bu yıl da 8 Mart’ı çeşitli etkinliklerle kutladı.

Birlik Lokali’nde düzenlenen etkinliklerde kadın üyelere kahvaltı verilirken, katılımcıların ücretsiz sağlık taramasından geçirildi,  cilt ve makyaj bakımları yapıldı. Üyeler arasında yemek yarışmasının da düzenlendiği günün sonunda kadın üyelere hediyeler dağıtıldı.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile çok sayıda oda başkanının katıldığı etkinlikler çerçevesinde ayrıca Opr. Dr. Arif Yılmaz, özellikle kadın hastalıkları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Kadınlara karanfil dağıtan Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, oda yöneticilerinin hassasiyetini takdir ettiklerini ifade ederek, her yıl etkinliklere destek verdiklerini hatırlattı. Mutlu daha sonra oda tarafından ‘Yılın Kadını’ seçilen kadın esnaf Mine Tutaklı’ya da plaketini verdi.

İzmir’de en fazla kadın üyeye sahip meslek kuruluşu olduklarını kaydeden İzmir Milli Piyango Satıcıları ve Şans Oyunları Bayiileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, ‘Üyelerimize hukuki ve ekonomik alanlarda destek olmaya çaba sarf ederek, onlara daha rahat çalışma ortamları sağlamak istiyoruz. Bizim işimiz zor bir meslek ancak bayanlar açısından bu daha da zor. Bu bilinç içinde sadece 8 Mart’da değil, yılın her günü kadın üyelerimize hizmet vermeye özen gösteriyor, onlara pozitif ayırımcılık yapıyoruz’ dedi.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun