Hedef Kalkınma

Her şeyden önce halkın verdiği oylarla seçilen tüm mahalle muhtarları ve ihtiyar heyeti üyelerine, ilçe ve il belediye başkanlarına ve meclis üyelerine yeni görevlerinde canı gönülden başarılar diliyor, seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Artık seçimler geride kalmış, yeni bir döneme girilmiştir. Yerelde yaşanan sorunlar mercek altına alınmalı, kentimiz, ilçemiz ve halkımız için yerel yönetimlerin başarılı olması hepimizin ortak hedefi haline gelmelidir.

Kalkınma temel hedef

Seçimler sonrası yerel yöneticilerimizden en büyük beklentimiz yönetecekleri bölgede kalkınmaya önem vermeleridir. Yeni yerel yöneticilerin, tüm toplum kesimlerinin inisiyatif almalarına imkan verecek bir yerelden kalkınma anlayışıyla çalışmaları doğru olacaktır. Böylece yerel, yerelin ortak aklıyla yarınları şekillendirebilecektir. Bu doğrultuda yerelin en büyük ve en önemli sosyo-ekonomik kesimi olan esnaf sanatkarlarımız ile yoğun işbirliği yapılmalıdır. Zira yerel kalkınmanın en önemli aktörü, gerek sayıları gerekse yarattıkları istihdam ve katma değer ile esnaf sanatkarlar olacaktır.

Ekonomi için büyük fırsat..

Yerel seçimlerin ardından Türkiye’de seçimsiz geçecek yeni bir dönem başlamıştır. 4. 5 yıl boyunca herhangi bir seçim takviminin öngörülmediği bu süreç, yapısal reformların uygulanması ve katma değeri yüksek üretim modeline geçilmesi için bir fırsat olarak algılanmalıdır.

Ekonomik ve sosyal reformlara yoğunlaşılmalı, özellikle ekonomideki yapısal sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi hedeflenmelidir. Bu doğrultuda Yeni Ekonomi Programı (YEP) çerçevesinde planlanan adımlar süratle hayata geçirilmelidir. Sürecin sonunda cari açık sorununu çözmüş, katma değeri yüksek üretim yapan, üretimden aldığı güçle istikrarlı büyümeyi yakalamış sağlıklı bir ekonomiye kavuşmak, Türk halkının ortak beklentisidir.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun