Kendi işini kurmak isteyenlere büyük fırsat…

İESOB’nin, eğitimlerini tamamlayarak sertifika alanlar KOSGEB’den 50 bin liraya kadar geri ödemesiz, 100 bin liraya kadar da sıfır faizli destek almaya hak kazanacak.  Kursiyerler eğitim boyunca İŞKUR’dan 20 lira günlük harcırah da alıyor. Halen bir işte çalışıp kendi işini kurmak isteyenler de ‘AKŞAM EĞİTİMLERİ’ ile hayallerini gerçekleştirebilecek…

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), kendi işini kurmak isteyen girişimcilere önemli fırsatlar sunmaya devam ediyor.

Birliğin İŞKUR ve KOSGEB ile işbirliği altında düzenlediği eğitim programlarına katılan girişimci adayları, eğitim boyunca İŞKUR’dan günlük 20 lira harcırah alacak.  Kurslar sonunda sertifika alanlar KOSGEB’in 50 bin liraya kadar geri ödemesiz, 100 bin liraya kadar da sıfır faizli desteklerinden yararlanabilecekler. Belgesi olmayan desteklerden yararlanamayacak.

İESOB, İŞKUR ve KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen eğitimler yıl sonuna kadar devam edecek. 70 saatlik eğitimler, 25’er kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek. Eğitimler 09.00-17.00 saatleri arasında İESOB Eğitim Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Çalışanlara Akşam Eğitimi

Eğitimler sonucunda 1050 kişiyi iş hayatına ve üretim zincirine katmayı planladıklarını kaydeden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, halen çalışan ancak kendi işini kurma hayali olan girişimcileri de unutmadıklarını dile getirdi.

Çalışanlar için Akşam Eğitimleri düzenleyeceklerini belirten Mutlu, “12 eğitim programını akşam saatlerinde düzenliyoruz. İzmir ekonomisine katkı sağlayacak fikirleri olan tüm vatandaşları eğitimlere katılmaya davet ediyoruz. İzmir Birliği kendi girişimcilerini yetiştirecektir. Bilgi ve tecrübelerimizin ışığında talep edenlere iş kurma aşamalarında teknik danışmanlık hizmeti de vereceğiz. Amacımız, sürdürülebilir iş fikirlerinin hayata geçirilmesidir. Her yeni açılan işyeri, istihdama, üretime, yatırıma önemli katkılar sağlayacaktır.   İşini kurmak isteyenlerin  hayallerine ulaşması, işsiz insanlara yeni imkanların sunulması bizi mutlu edecektir.’ diye konuştu.

Geri ödemesiz 50 Bin TL 

Eğitimler sonunda sertifika alan girişimciler iş planı hazırlayarak KOSGEB’in onayına sunacak.

İş planı kabul edilenler;

-2 bin liraya kadar İşletme Kuruluş Desteği,

-18 bin liraya kadar Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği,

-30 bin liraya kadar İşletme Giderleri Desteği alabilecekler. Bu üç destek geri ödemesiz olarak verilecek.

Ayrıca desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100 bin liraya kadar sıfır faizli Sabit Yatırım Desteği verilecek. Geri ödemeler başvurudan 2 yıl sonra başlayacak ve üç ayda bir taksitler halinde olacak.

Müracaat İESOB Eğitim Merkezine 

Eğitimlere katılmak isteyenler Halit Ziya Bulvarı 1352 Sokak No:2 Kat:4 Birlik Sarayı Pasaport-Çankaya-İZMİR adresindeki İESOB Eğitim Merkezi’nde başvuru formlarını doldurabilecek. Adaylar daha sonra iş fikirlerini anlatacakları mülakata alınacak. Mülakatta başarılı olanlara eğitim tarih ve saatleri ayrıca bildirilecek. İlgilenenler İESOB’ye ait 489 78 83 numaralı telefonundan bilgi alabilecekler.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun