Ahilik Felsefesini Bu Kez Meslek Lisesi Öğrencileri Tanıttı…

Ahilik Haftası nedeniyle Bozyaka Şehit Fethi Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği etkinliğe katılan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, öğrencilere Ahilik İlkelerini anlattı, geleceğimizin mimarları olan gençlere hayat hakkında önemli tavsiyelerde bulundu. Mutlu’nun önemli dersler içeren konuşması, öğrenciler tarafından dikkatle dinlendi.

Lisedeki etkinliklere İESOB Başkanvekilleri Selehattin Arslan ile Hulusi Demir’in yanısıra, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç da katıldı. Mutlu ve Tunç, törenden önce okul koridorlarında sergilenen ‘Ahi Sokağı’nı dolaştılar. Burada meslek gruplarını canlandıran öğrencilerle sohbet ettiler.

Lisede düzenlenen etkinliklerde Şed Kuşatma Töreni tiyatral bir gösteriyle sunuldu, Semazen ve folklor gösterilerinin yanısıra, Ahilik İlkelerini tema alan mini tiyatro oyunları sergilendi ve şiirler okundu. Mehteran takımının katılımcıları coşturduğu törenler sonunda öğrencilere Ahi Pilavı ve tatlı ikram edildi. İESOB Başkanı Mutlu, başarılı etkinliklerden dolayı okul müdürü Ülker Emiral’ın şahsında tüm öğretmenleri ve emeği geçenleri kutladı.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun