Ahilik Haftası etkinlikleri sona erdi...

32. Ahilik Haftası etkinlikleri, Kınık’ta düzenlenen etkinliklerle tamamlandı. Son gün etkinliklerinin Gaziler Günü’ne denk gelmesi vesilesiyle Kınık Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma törenine İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile Birlik yöneticileri de katıldı. Törenin ardından Kınık Kaymakamı Erol Türkmen ile Belediye Başkanı Sadık Doğruer makamlarında ziyaret edildi. Kaymakam Türkmen ile Belediye Başkanı Doğruer’in etkinlikler boyunca tüm gün esnaf temsilcilerini yalnız bırakmaması takdir topladı.

Renkli etkinlikler
Sanayi sitelerindeki kahvaltılarda esnaf sanatkarlara seslenen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Ahi Felsefesi’ni topluma ve yeni nesile doğru aktarmayı hedeflediklerini kaydetti.
Güzelbahçe ve Kınık’ta faaliyet gösteren esnaf kuruluşlarının da etkinliklere önemli katkılar verdiklerini hatırlatan Mutlu, ‘Ahilik felsefesi sanatın, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngörür. Kökleri çok eskilere uzanan Ahi Evran geleneği, devlet büyükleri yetiştirmiş, topluma ve devlet yapılanmasına yön vermiştir. Geçmişi ve geleneklerimizi iyi anlamalı, başarısızlıklarımızdan ders çıkarmalıyız. Artık dünya bilime, bilgiye, bilgiyi kullanmaya odaklandığı için üyelerimiz de kendilerini bu doğrultuda geliştirmeli. Bu çerçevede de meslek eğitimine daha fazla önem verilmelidir.’ dedi.
Bergama, Kınık, Dikili’de faaliyet gösteren esnaf odalarının başkan ve yöneticilerinin de katıldıkları Kınık Sanayi Sitesi’ndeki kahvaltının ardından Kınık Belediyesi esnaf teşkilatına güzel bir jest daha yaptı. Kınık Belediyesi Gezici Sağlık Aracı, site esnaf sanatkarını ücretsiz ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçirdi.
Kınık Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki Şed Kuşatma Töreni’ni içeren sinevizyon gösterisinin ardından protokol üyeleri tarafından geçen eğitim yılında sınıflarını birincilikle bitiren öğrenciler ile örnek esnaflara plaket ve belgeleri takdim edildi. Okul bahçesinde öğrencilere Ahi Pilavı ikram edildi. Etkinlikler, ilçe protokolünün de katılımıyla Kınık çarşı esnafı ziyareti, folklor gösterileri ve halka Ahi Pilavı, Aşure ikramlarıyla sona erdi.

Fotoğrafların devamı için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz

Ahilik Haftası etkinlikleri sona erdi...

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun