Ahilik Haftası Karşıyaka ve Kemeraltı’nda renkli etkinliklerle kutlandı…

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), Ahilik Haftası kutlamalarını Karşıyaka ve Kemeraltı’nda gerçekleştirdiği etkinliklerle tamamladı. Kutlamalar doğrultusunda İlçe kaymakamları ve belediye başkanları ziyaret edildi, Karşıyaka ve Kemeraltı çarşılarında şovlar yapıldı, Ahi Pilavı ve lokması dağıtıldı, esnaf sanatkarlara tanıtıcı broşürler ve karanfil verildi.

Karşıyaka’da renkli etkinlikler

Bu yıl 23-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 29. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinliklere Birlik yöneticilerinin yanısıra Yılın Ahisi seçilen Pastacı Emre Demirci de katıldı.

Esnaf heyeti ilk olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret etti.

Hafta etkinliklerine halkın da büyük ilgi gösterdiğini kaydeden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Bu bizi çok memnun etti. Çünkü bu etkinlikleri gerçekleştirmekteki temel amacımız, Ahi Felsefesi’ni topluma ve yeni nesile doğru aktarmaktır.’ diye konuştu.

Ahilik Felsefesi hakkında bilgi veren Mutlu, “Yalın anlamıyla Ahi 'Kardeşim' demektir . Ahilik felsefesi sanatın, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngörür. Kökleri çok eskilere uzanan Ahi Evran geleneği, devlet büyükleri yetiştirmiş, topluma ve devlet yapılanmasına yön vermiştir. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle de, Ahilik felsefesinin ve Ahi Evran kurallarının topluma tanıtılmasını hedefliyoruz.Geçmişi ve geleneklerimizi iyi anlamalı, başarısızlıklarımızdan ders çıkarmalıyız.

Artık dünya bilime, teknolojiye döndüğü için üyelerimiz de kendilerini geliştirmeli. Devlet de esnaf sanatkara pozitif ayırımcılık uygulamalı. Çünkü işsilliğin çözümü esnaf sanatkardadır.’ Dedi.

Akpınar’ın ardından Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel’i de ziyaret eden esnaf heyeti daha sonra belediye başkanı ve kaymakamın katılımlarıyla Karşıyaka Çarşısı esnafını ziyaret etti.

Türk milli takımına seçilen kuaförlerin şov yaptığı çarşıda ayrıca soğuk heykellerin gösterisi de ilgi çekti. Program çerçevesinde halka Ahi Lokması ve Pilavı ikram edildi.

Kemeraltı’nda milli şov

İESOB ve kutlama komitesi üyeleri öğleden sonra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile ilçe kaymakamı Mustafa Çek’i makamlarında ziyaret ettiler.

Pekdaş ve Çek’in katılımlarıyla Konak girişinden başlayarak Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnaf sanatkarları ziyaret eden Birlik ve komite üyeleri, Ahi felsefesini içeren broşürleri vatandaşlara dağıttı.

Milli kuaförlerin şovu ve soğuk heykel gösterisi ile süslenen etkinler vatandaşların ilgisini topladı.

 

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun