Ak Parti İzmir Koordinatörü Köse, İESOB’yi ziyaret etti…

AK Parti Antalya Milletvekili, İzmir İl Koordinatörü Mustafa Köse, koordinatör olduktan sonra ilk kez geldiği İzmir'de İESOB’ye de ziyarette bulundu. 
Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Sözcüsü Bilal Doğan ve bazı il yöneticileriyle birlikte İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret eden Mustafa Köse, esnaf kesimine daha fazla hizmet vermek istediklerini söyledi.
Ak Parti’ye sahada en fazla ilgi gösteren kesimin esnaf sanatkarlar olduğunu hatırlatan Köse, ‘Partimize en fazla oy veren kesim de esnaf sanatkarlar. Bu yüzden onlara daha fazla katkı sağlamak istiyoruz.
Türkiye zor günler geçiriyor. Ekonomiyi iyi yönetmek ve istikrarı bozmamak lazım. Bunun için hükümetimiz çok ciddi gayret gösteriyor. Yaşanan sıkıntıların hepsi geçici, moralleri bozmamak lazım’ dedi.
Esnaf memnun
İzmir Koordinatörü Mustafa Köse’ye kesimin sorunlarını aktaran İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, seçimlerden sonra esnaf camiasına yönelik yapılan icraatlar için de teşekkür etti.
Ak Parti’nin görev başında olduğu için seçimler öncesi açıkladığı vaatleri taahhüt olarak algıladıklarını hatırlatan Mutlu, ‘Verilen sözlerin hedeflenen zaman içinde hayata geçirilmesi bizi memnun etti. Meclisten yeni geçirilen Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması ve basit usulde çalışanlara 8 bin lira kazanca kadar muafiyet tanınması konuları üyelerimizi rahatlatacaktır. Ayrıca Bağ-Kur’lu kadınlara doğum borçlanması hakkı tanınması ve bir türlü çıkarılamayan Perakende Yasası’nı hükümetinizin çıkarması da üyelerimizi sevindiren gelişmeler oldu. Yapılan çalışmalar için teşekkür etmek bizim görevimizdir’ diye konuştu.
Köse’ye esnafın sorunları ve Birliğin geliştirdiği çözüm önerilerini içeren kitapçık da veren Mutlu, ‘Perakende Yasası’nı çıkardınız ama bize yararı dokunmadı. Güncel koşullara göre revize edilmesi gerekiyor. Prim borcu bulunan esnafın Temmuz ayına kadar sağlık hizmeti alabilmesi de önemli bir adaletsizliği ortadan kaldırdı ama uygulamanın Temmuz’dan sonra da sürdürülmesi şart. Ayrıca mahkeme kararı ile üyelerimizin mağdur olması engellenen Telif hakları konusunda da yasal düzenleme gerekiyor.’ dedi.
2016’dan umutluyuz
2016 yılından umutlu olduklarını da dile getiren Zekeriya Mutlu şunları söyledi: ‘Uzun yıllar yüksek faiz ve enflasyona odaklı ekonomi yaşayan halk tek parti iktidarında faiz ve enflasyonun tek haneye düşmesini fırsat gördü, ev, araç, ihtiyaç, ihracat gibi pek çok alanda uzun vadeli düşük faizli kredileri kullandı. Ancak bu durum halkı uzun vadeli borçlu durumuna soktu. Borçlu insanlar zorunlu ihtiyaçları dışında her türlü harcamadan kaçınınca doğrudan halka mal ve hizmet sunan üyelerimiz sıkıntıya düştü, piyasalar durgunlaştı.
Asgari ücret ve zincirin devamında diğer ücretlerdeki artışlar, insanların alım gücünü ve tüketimi artıracaktır. Bu nedenle 2016’da işlerimizde canlılık bekliyoruz. Ancak ekonomi kurmayları üretime yönelik politikalara da ağırlık vermeli. İşsizliğin ilacı da üretim ve küçük işletmelerdir. Küçük işletmelere özel önem verdiğinizi görüyoruz, diğer beklentilerimizi de dikkate alacağınıza inanıyoruz.’
Günün anısına Mustafa Köse’ye bir de plaket veren Mutlu, il başkanı Bülent Delican ile çok uyumlu çalışmalar yaptıklarını da hatırlatarak, ‘Özellikle son dönemde esnaf teşkilatının sorunlarına duyarlılık gösteren il başkanı Bülent Delican ile sağlıklı diyaloglar kurduk. Kendisi sıkıntılarımızın giderilmesi için camiamıza gereken her türlü desteği veriyor’ dedi.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun