Aliağa’da hizmete başlayıp “Dijital Çarşı” sloganı ile tüm Türkiye’de hizmet vermeyi hedefleyen Sofra Kesesi dijital platformu yönetimi ile görüşen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, proje hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Aliağa’da hizmete başlayıp “Dijital Çarşı” sloganı ile tüm Türkiye’de hizmet vermeyi hedefleyen Sofra Kesesi dijital platformu yönetimi ile görüşen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, proje hakkında ayrıntılı bilgi aldı.
 Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk ile Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salih Yiğitalp’in de hazır bulunduğu toplantıda, Sofra Kesesi’nin ortakları İrfan Medet Akpınar ile Bilgisayar Yazılım ve Programcısı Koray Şahin,  kazanılan puanlarla fidan dikiminin sağlanması, engelli istihdamı gibi sosyal hedefler güttüklerini söyledi.
İzmir Birliği’nin  geçmiş deneyimlerini aktaran ve tavsiyelerde bulunan İESOB Başkanı Mutlu, Sofra Kesesi’nin önce Aliağa sonrasında İzmir ve ülke esnafı için son derece yararlı olacağına inandığını belirtti.
Mutlu, “Benzer hizmetleri veren bir çok dijital platform var. Komisyonları kendileri belirliyor. Siz Sofra Kesesi olarak esnafla birlikte belirleyin komisyonu. Aliağa Halkının bu platforma sahip çıkması lazım. Güzel çalışılmış, üzerine yıllarca kafa yorulmuş bir sistem yaratmış olsanız da Aliağa halkı ve esnaf Aliağa’nın bu dijital çarşısına sahip çıkması gerekiyor. Esnaf burada menfaati olduğunu görecek, bunu bilecek, o şekilde, benimde burada olmam lazım diyerek sizlere destek verecek. Bu sisteme girdiğinden dolayı kazancının arttığını görecek ve karşılıklı güven içinde sistem işleyecek.
Aliağa Halkı da bunu kullanacak, iyi bir tanıtım ve reklam bunun ön koşulu. Aliağa halkı esnafına sahip çıkacak, milliyetçilik duygusuyla hareket edecektir. Kendi esnafı, kendi insanı ile alışveriş edecek, sıcak paranın Aliağa’dan çıkmamasını sağlayacak, ticari sirkülasyon ile ilçenin daha da gelişeceğinin bilincinde olacak. 
Hedefiniz esnafı bir araya getirip bir güç birliği oluşmasını sağlamak, esnafın kendi malını dijital ortamda sunması ve halkında daha uygun fiyatlardan alışveriş yapmasını sağlamak. Biz tabi ki bunun arkasında dururuz, Oda başkanı arkadaşlarım, kardeşlerim tabi ki destek verir. El ele verildiğinde halledilmeyecek hiç bir şey yoktur.’ diye konuştu.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun