BAKAN TÜFENKCİ ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ

BAKAN TÜFENKCİ ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Esnaf ve Sanatkarları bilgilendirme toplantısı İzmir'de yapıldı. Toplantıya Gümrük Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, İzmir Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile esnaf oda başkanları ve 1200’ün üzerinde esnaf katıldı. Toplantının ardından, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci İESOB’ni ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu hükümet ve bakanlığın yaptığı düzenleme ve uygulamalara teşekkür etti.

Mutlu, "Bakanlığımız tarafından yapılan çalışmalara ve alınan sonuçlara ilişkin teşekkürlerimi ve mevcut yapının daha da iyi hale getirilebilmesi için önerilerimi sunuyorum" dedi.

 

‘‘AVM yasasının meclisten çıkarılması, Esnaf Şurasının bu yıl toplanması, Sosyal Güvenlik destekleme piriminim kaldırılması, vergi borcu ve sigorta primlerinin yapılandırılması, BAĞ-KUR’la kadınlara  doğum borçlanması tanınması, Pirim borcu olan esnafa sağlık hizmeti sunulması, Az tehlikeli sınıfı doktordan, hemşireden kurtardığınız için teşekkür ediyorum.

8 bin liraya kadar esnaf teşkilatının vergiden muafiyeti için, Anadolu Üniversitesiyle yapılan protokol nedeniyle kendi iş yerimizde kendimiz sosyal güvenlik uzmanlığını yapabileceğimiz için, 1.300 TL olan asgari ücretin, üstümüzdeki yükü hafifleyerek devletimizin 100 TL’sini karşılamasından dolayı cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, hükümet üyelerine, parlamenter sistemde bulunan milletvekillerimize, genel müdürlüğümüze, bakanlığımıza katkından dolayı çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

ESNAF TEŞKİLATI OLARAK BEKLENTİLERİMİZ

AVM yasasının revize edilmesi, Prim borcu olan esnaflarımızın bakılmasını sürekli hala gelmesi talebimizdir. KOSGEB desteklerinden esnafın yararlanabilmesi için kolaylık bekliyoruz. 30 bin lira faizsiz kredi desteği konusunda prosedürlerin azaltılması ile BAĞ-KUR primleriyle ilgili destek bekliyoruz. Müzikle ilgili yayın kuruluşları bizden para istiyor, Emeklilik gün sayısının 9000’den 7200 güne indirilmesi, Tehlikeli sınıflarda berberler, çiçekler, hamamcılar, kurukahveciler tehlikeli sınıfta olması onlara yük getiriyor. Bunların sınıflarının az tehlikeliye geçmesini istiyoruz. Ulaştırmayla ilgili odalarımızın rampa sorunu var, minibüslerde rampa zorunluluğu konusunda esnafa yük getirilmemesini istiyoruz’’dedi.

Konuşmasının sonunda Terör olaylarının bir an önce bitmesini istediklerini belirten Mutlu’ Ne kadar çok iş yaparsak yapalım, gelen şehit haberleri esnaf teşkilatı olarak bizi derinden üzüyor. Bu ülkede hep beraber huzur içerisinde kardeşçe, ahilikten aldığımız terbiyeyle herkese kol kanat geren barış içerisinde yaşayan bir Türkiye istiyoruz’’ dedi.

 

Kendilerini sıcak karşılamalarından dolayı İESOB’ne teşekkür eden Gümrük ve Ticaret Bakanı  Bülent Tüfenkci ‘’ Esnaf olmak huzurdan istikrardan yana olmak demek. Esnaf demek, halkın içinde olmak halkın sorunlarıyla birebir dertlenen insan demek.  Başkanımız Zekeriya Mutlu kendi üyelerinin sorunlarını çok güzel dile getirdi. Bunların büyük bir kısmında haklı.  Esnafa bugüne kadar destek verdik bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki esnafın varlığını devam ettirdiği sürece değişim, gelişim daha kolay olacaktır. Biz esnafımızı büyütmek istiyoruz. Esnafımız tüccar olsun, sanayici olsun büyüsün istiyoruz.

Şimdiye kadar 10 işçiden az çalıştıranlara prim desteği verilmiyordu bu dönem onu da gerçekleştirdik. Önemli olan ülkede huzur ve güven terörün olduğu yerde ne ticaret olur nede esnafımız dükkânını açabilir. Bugün biz kendi bulunduğu bölgede kendi halkına zulüm eden terör örgüte karşı mücadele ediyoruz. Dükkânlarını kapatıyor oradaki insanlar. Bugün bunlara rağmen Biz hem o bölgede hem Türkiye’de esnafımıza sahip çıkacağız daha çok güçlendireceğiz ’’ dedi.

 

İzmir’de esnafla buluşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çifçi, ‘‘İzmir Esnafı yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olmuştur’’ dedi.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Esnaf ve Sanatkarları bilgilendirme toplantısında Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde Bakanlar Kurulu Kararı ile Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Kredilerine ilişkin önceki yıllardan farklı olarak iki yeni kredi imkânı getirildiğini müjdeledi. Çiftçi esnafın ekipman alımı için 30 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanacağını söylerken, 30 yaşını tamamlamış genç girişimcilere de yüz bin lira ya kadar faizsiz kredi verileceğini ifade etti.

"İKİ YENİ KREDİ İMKÂNI GETİRDİK"

 Başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde Bakanlar Kurulu Kararı ile Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Kredilerine ilişkin önceki yıllardan farklı olarak iki yeni kredi imkânı getirildiğine dikkat çeken Çiftçi şunları söyledi: "Birincisi; esnaf ve sanatkarlarımız; makine, ekipman ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30.000 TL’ye kadar faizsiz kredi kullanabileceklerdir. İkincisi ise, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere; KOSGEB Girişimcilik Destek Programını bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkârlarımız 100.000 TL’ye kadar faizsiz kredi kullanabileceklerdir. Bu kapsamda 5 bin 60 kişi 146 milyon TL kredi kullanmıştır" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun