Çiçekçilik ekonomiye önemli katma değer sağlıyor…

Çiçekçilik ekonomiye önemli katma değer sağlıyor…

İzmirli çiçekçiler, Çiçekçiler Bayramı’na verdiği katkılardan dolayı İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, Mutlu’ya teşekkür plaketi verdi.

Çiçekçilerin bu sene mutsuz bir bayram geçirdiğine dikkat çeken İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı  Kazım Kış ‘’ Sektörümüz önemli bir emek istiyor. Üreticilerin karşısına çıkan haksız rekabet, geçen kış yaşanan kötü şartlar üyelerimizi olumsuz etkiliyor. Çiçekçilerin sorunlarının çözümü ülke yararınadır. Sektörde  KDV oranları düşürülmeli, daha iyi tanıtım yapılmalıdır. Sorunlarımızı Sn. Mutlu da biliyor ve bize her konuda destek veriyor’ dedi.

Türkiye’de çiçekçilik sektöründen yaklaşık iki yüzbin kişinin geçimini sağladığını hatırlatan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, ‘Bizim bir kentimiz kadar bile olmayan bazı ülkeleri örnek almalıyız. Bunların başında Hollanda geliyor. Hollanda’da tüm sektörlerde KDV # iken çiçekçilik sektöründe  %6.  İtalya’da  %4. Hollanda’nın tarım ihracatı 90 milyon dolar. Çiçekçilik bunun ’unu oluşturuyor.

Türkiye’de sevinç ve üzüntü aracı olan çiçek artık  yazık aracı oldu. Yazık bu çiçeği niye kestiniz,  yazık bu çiceği niye kopardınız düşüncesi sektörü zedeliyor. Çiçek tarımsal bir gelir oluşturuyor. Pamuk yetiştiricisi ile çiçek yetiştiricisi arasında bir fark yoktur. Çiçekçilik ekonomiye, ihracata önemli katkılar yapıyor. Bunu topluma iyi anlatmak gerekiyor.’ şeklinde konuştu.

 

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun