Esnaf ‘ Yüksek Komisyon’ yükünden kurtulacak…

İESOB’den Türkiye’ye örnek olacak projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Esnafpazar adlı online alışveriş sitesi ile yüksek komisyonlar altında ezilen esnafa alternatif ticaret imkanları sunulacak…

Corona dönemi ile birlikte ticaret hacmi artan online ticaret sistemine daha fazla esnaf sanatkarın katılması için çalışmalar yapan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), alışveriş siteleri aracılığıyla online satış yapan esnafın yüksek komisyonlar nedeniyle mağdur olmasını önlemek adına ilk adımı attı.

ESNAFACANVER E-ticaret A.Ş.  ile protokol imzalayan İESOB, esnafa yönelik bir alternatif olarak kurulan  ‘esnafpazar’ isimli online alışveriş sitesi vasıtasıyla esnaf sanatkarların ağır komisyon yüklerinden kurtarılmasını hedefliyor.

Ne söz verdiysek tutacağız…

ESNAFACANVER E-ticaret A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Yenikale ile İESOB Başkanı Yalçın Ata, Başkanvekilleri  Necdet Heppekcan, İhsan Esen, İESOB Denetim Kurulu Üyesi Metuş Gelve ve İESOB Disiplin Kurulu Başkanı Kazım Kış’ın imza koydukları protokol, iki yıl süreli olacak.

Göreve ‘Esnafın Ekmeğini Büyüteceğiz’ sloganı ile başladıklarını hatırlatan İESOB Başkanı Yalçın Ata, esnaf sanatkarların gelişen teknolojiye ayak uydurarak faaliyetlerini geliştirmelerinin çağın getirdiği bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Diğer illere örnek olacak

Üyelerinin dijital dönüşümlerine doğru rehberlikler verme adına çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Ata, ‘Bu çalışmamızla üyelerimizin ticaret hacmini büyütmeyi, diğer alışveriş sitelerinin ağır komisyon yüklerinden kurtulmalarını sağlamayı, online alışverişe güvenilir ve kolay yoldan ulaşmalarını amaçladık. Esnaf sanatkarların kendilerine ait olan bir sistemi hayata geçirmek diğer illerdeki esnaf kuruluşlarına da örnek olacaktır. Bu sistemi verimli bir şekilde kurmak için uzun süre pazar araştırmaları yaptık, esnaf sanatkarlarla birebir görüştük. esnafpazar.com İzmir esnaf teşkilatının gururu olacaktır’ dedi.

3 başlıkta hizmet verilecek

Proje hakkında açıklamalarda bulunan ESNAFACANVER E-ticaret A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Yenikale, ise, Türkiye’nin en büyük esnaf projesinin üç ana başlık altında hizmet vereceğini vurguladı.

Yenikale, “1. Etap olarak esnafpazar.com adresi üzerinden tüm esnafı tek çatı altında toplayacağız.  Esnaf odaları ile beraber yürümeye özen gösteriyoruz. Narlıdere Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile ilk protokolümüzü gerçekleştirerek tüm ilçelerde çalışmalarımızı başlatmıştık. İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği yönetimi ile esnaftan alınan bilgileri ve istekleri analiz ederek detaylı bir çalışma yapıyoruz.  Kıyasıya mücadelenin olduğu ve sektörün öncülerinin mücadeleye girenleri korkuttuğu dev pazarda başarılı olabilecek tek ekip olduğumuzu inanıyorum ki kanıtlayacağız. Esnafın içinde bulunduğu ve Esnafın kendine ait olan bir sistemin var olması ülkemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

ESNAFACANVER Projesi detayları;

www.esnafpazar.com (Esnafın ürünlerini ve Hizmetlerini satabileceği Pazaryeri)

www.esnafyemek.com (Yemek ve gıda sektörlerinde hizmet veren esnaf sanatkarların bir arada çalışabileceği sistemdir)

www.rehberegir.com (İnternet ortamında bulunan Esnaf Rehberlerinin tek çatı altında toplanarak, terzisinden tamircisine  tüm emek- hizmet sektöründeki esnaf sanatkarın bir arada bulunacağı ve halkın ihtiyaçlarını  kolayca karşılayabileceği sistemdir)

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun