Esnafa indirimli elektrik dönemi başlıyor

Esnafa indirimli 

elektrik dönemi başlıyor 

 

 

İESOB ve Zorlu Enerji arasındaki protokolle elektrik faturaları yıllık en az 720 lira azalacak. 

 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ile Zorlu Enerji arasında, oda üyelerinin elektrikte ortalama yüzde 12 indirim elde etmesini sağlayacak protokol imzalandı. Protokol ile sisteme dahil olan esnafların elektriği yüzde 10-12 oranında indirimli kullanacağı açıklandı. İndirimli elektrik imkanından sisteme dahil olan ve aylık en az 133 TL elektrik tüketimi olan esnaflar faydalanabilecek.

 

Hedef 100 bin esnaf

 

İESOB Konferans Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Başkan Zekeriya Mutlu, esnafın en önemli gider kalemlerinden birini oluşturan elektrik faturalarının bir nebze de olsa hafifleyeceğini söyledi. Başkan Mutlu, "Gider kalemleri her geçen gün artan esnaf ve sanaktarları bir nebzede olsun nefes almalarını sağlamak istedik. İndirimli elektrik protokolü ile yaklaşık 100 bin esnafımıza ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. 

 

Yılda 720 TL indirim

 

 Mutlu, esnafın üretimine ve istihdam imkanlarına katkı sağlamak istediklerini dile getirerek, "Esnafımız elektrik faturalarını yılda en az 720 lira indirimli ödeyecek. Bakkal üyemiz sabaha kadar çalıştırdığı buzdolabını, marangozumuz elektrikli masasını, sanayi sitesindeki üyemiz yaktığı elektriği artık düşünmeyecek. Sisteme dahil olacak esnafımız 133 TL - 500 TL arasında olan faturasında yüzde 11 net indirim kazanırken, 501 TL - 1000 TL arasındaki enerji tüketiminde yüzde 11.17, 1001 TL üzerindeki enerji tüketiminde ise yüzde 11.52 net indirim elde edecek. İndirimden yararlanmak için minimum rakam 133 liradır. Ancak yılbaşı itibarıyla tutar daha da düşebilir. Bundan önceki yıllarda rakam çok yüksekti. Önümüzdeki süreçte 133 liranın altında elektrik kullanan üyelerimiz de bu haktan yararlanabilecek" diye konuştu. 

 

Türkiye'de ilk

 

Zorlu Enerji Kamu İlişkileri Direktörü Servet Bahadır ise, "Bir yıl içerisinde indirimli elektrik sistemini en üst düzeye çıkarmayı planlıyoruz. Bu protokol bir esnaf odası ile Türkiye'de ilk kez İzmir'de imzalanıyor. Hiç bir Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile bu çalışma yapılmadı. Çalışmayı daha da genişletmek istiyoruz. Esnafımızın indirimli elektrik kullanması için özverili şekilde çalışacağız. İlk etapta altyapı nedeniyle herkesin sisteme dahil olmasını düşünmüyoruz. Fakat kısa süre içerisinde bu çalışmanın yaygınlaşacak. Protokolün İzmir esnafına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Bahadır, sisteme üye olabilmek için abonelerin akıllı sayaç kullanması ve  herhangi bir elektrik borcunun olmaması gerektiğini dile getirerek, "Bu indirim sadece esnafa değil, esnafın meskenlerin de de geçerli olacak" dedi. 

 

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun