Esnafın Pandemi Raporu Dağ’da…

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne ziyarette bulundu.
Ziyarette konuşan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, pandemi döneminde esnaf sanatkarların durumunu tespit etmek için sahada yaptıkları anket çalışmaları hakkında bilgi verdi. Anket sonuçlarını içeren raporun yer aldığı 660 sayfalık kitabı Dağ’a sunan Mutlu, ‘Hükümetin bugüne kadar yaptığı desteklere teşekkür ediyoruz. Ancak pandemi süreci sürüyor. 15 Mart’tan bu yana çalışamayan, çalışıp da eski iş potansiyelini yakalayamayan işletmelerimiz, arkadaşlarımız var. Esnaf sanatkarlar bazı meslek grupları hariç zor durumda. Uzun vadeli, faizsiz desteklere ve kantinciler, servisçiler, kahveciler gibi bazı sektörlerde özel tedbirlere ihtiyaç var’ dedi.
Ak Parti’de Ar-Ge’den sorumlu genel başkan yardımcısı görevinde bulunduğunu hatırlatan Dağ ise, ‘Benim başında bulunduğu birimin çalışma alanına giren önemli ve güzel bir rapor hazırlamışsınız. Bunu Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı’na beraber sunabiliriz. MYK toplantısında da bizzat Cumhurbaşkanımıza takdim ederim. Esnaf sanatkarlar bu ülkenin belkemiğidir ve partimizin, yöneticilerimizin de öncelikleri arasındadırlar’ diye konuştu.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun