İESOB, seri katili yakalatan esnafları ödüllendirdi…

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, seri katil Atalay Filiz’in yakalanmasına yardımcı olan minibüsçüleri ve pasta ustasını tam altınla ödüllendirdi. Başkan Mutlu ayrıca Menderes Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Gemici, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık’ı ve İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz’a da esnaf sanatkarlara verdikleri katkılardan dolayı el yapımı ürünler hediye etti.
Seri katili yakalatan Minibüsçüler Kenan Aka, Mustafa Berber ve Oğlu Özgür Berber ile pasta ustası Taha Gürses, herhangi bir ödül beklemediklerini ancak İESOB Başkanı Mutlu tarafından ödüllendirilmekten gurur duyduklarını ve mutlu olduklarını söyledi.
Kısa süre önce Ahilik Haftası’nı kutladıklarını hatırlatan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, ‘O zaman esnaf sanatkarlar aynı zamanda toplumun polisi, jandarmasıdır demiştim. Çünkü esnaf sanatkarlar sadece mal ve hizmet üretip satan kesim değil, toplumun içinde yaşayan, her ailede bir ferdi bulunan, güvendiğimiz ve inandığımız insanlardır. Esnaf sanatkarlar dostumuz, akrabamız, yakınımızdır. Türk toplumunda önemli işlevlere sahip olan, sosyal yapıyı destekleyen kesimi oluştururlar. İşte bu olayda da söylemlerimizin ne kadar doğru olduğu görüldü.
Bugün İzmir Birliği’nin teşekkürlerini sunmak için bugün bir araya geldik. Gönlüm arzu ederdi ki hiç bu cinayetler olmamış olsun. Hiç bu ölümler olmamış olsun. Ama ülke ve insanlar bu olay ile karşı karşıya geldi. Esnaf sanatkarların duyarlı ve sorumlu tutumlarıyla seri katil de yakalandı. Bende Esnaf Odaları Birliği Başkanı olarak toplumun huzur ve refahı için çalışan esnaf arkadaşlarımın bu tür davranışlarından duyduğum memnuniyeti belirtiyorum” diye konuştu.
İzmir farkı
İzmir’de her önüne gelenin ticari araç kullanamayacağını da belirten Mutlu şunları söyledi: ‘, “İzmir’de şoförlük yapabilmek için şoför tanıtım kartına sahip olmanız gerekir. Bu şoför tanıtım kartı belgesini alırken de öfke kontrolü, insanlar arası davranış biçimi, madde bağımlılığı ve bununla ilgili test ve kontroller yaptıktan sonra bu araçlarda çalışabilirler. Ayrıca sürücü adaylarının trafik sicilleri ve sabıka kayıtları dikkate alınır. Kartı olan ve çalışan şoförler de trafikte sıkı denetime tabii tutulur.” dedi.

http://www.milliyet.com.tr/seri-katili-yakalatan-dolmusculara-gundem-2262375/

http://www.hurriyet.com.tr/seri-katil-atalay-filizi-yakalatanlara-esnaf-odasindan-cumhuriyet-altini-40117416

http://www.haberturk.com/video/haber/izle/atalay-filiz-ihbarina-ilk-odul/188908

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun