İESOB TÜİK ile işbirliği protokolü imzaladı…

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) bölge müdürlüğü ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliği protokolü imzaladı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu  ile TÜİK Bölge Müdürü Ökkeş Kulakoğlu’nun imza koyduğu protokol, TÜİK’in işyeri bazlı araştırmalarının internet üzerinden ‘Veri Giriş Programı’ ile yapılacağının duyurulmasını içeriyor.

İESOB, protokol kapsamında  Veri Giriş Programı’nı, Birliğe bağlı odalara ve esnaf sanatkarlara duyuracak. Ayrıca kurumlar arası işbirliği yapılarak, gerçekleştirilecek olan çalışmaların yürütülmesi  için tanıtım, eğitim, sunum ve  bilgilendirme toplantıları planlanacak, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulacak.

Protokol hakkında bilgi veren TÜİK Bölge Müdürü Kulakoğlu, ‘TÜİK işyerleri ile ilgili yaptığı anketler  2014 yılından itibaren internet üzerinden işyerleri tarafından yapılacak.  Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında dünyada ve ülkemizde sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmayı hedefliyoruz. İESOB çalışmalarımıza tam destek veriyor.  İzmir Birliği’ne kayıtlı üyelerin de söz konusu araştırmaları web üzerinden  girişleri ile ilgili ortak çalışmalarda bulunacağız’ dedi.

TÜİK ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını kaydeden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, ‘Çağ her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Çağın yeni şartlarına ayak uydurmak bir zorunluluk. İESOB çağın getirdiği şartlara uyum konusunda  üyelerine doğru rehberlik etmeye özen gösteriyor. TÜİK ile yapacağımız ortak çalışmalarla da, işgücü ve zaman maliyeti en aza indirilecek, kurumun verimli ve zamanlı veri üretimi yapabilmesine katkı verilecektir.’ diye konuştu.

 

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun