ING Bank’tan İzmirli Esnafa Büyük Destek

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile ING Bank, küçük işletmelere yönelik destek protokolü imzaladı. Protokol, esnaf sanatkarlara kredi, mevduat ve yatırım, hazine ve sigorta ürünleri ile bireysel emeklilik planlarını içeren kapsamlı bir paketi içeriyor…

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile ING Bank, esnaf sanatkarların önünü açacak kapsamlı bir destek protokolü imzaladı. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun yanısıra, ING Bank KOBİ Bankacılığı ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Yılmaz ile KOBİ ve Bireysel Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcısı Murat SARI’nın imzaladığı protokol kapsamında her sektörden esnaf sanatkarlarla  unutulmaya yüz tutan meslek erbabları için geniş kapsamlı bir bankacılık ürün ve hizmet paketi geliştirildi.

Esnaf sanatkarların finansman alanında zorluklar yaşadığına dikkat çeken İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Küreselleşmenin yaygınlaşmasıyla hız kazanan haksız rekabet koşullarından ve ekonomik krizlerden olumsuz yönde  en çok üyelerimiz etkilenmektedir. Dolayısıyla ekonomi ve finans dünyasının oldukça belirsiz bir tabloya sahip olduğu günümüzde esnaf sanatkarlarımızın uygun kredi ve finansman olanaklarından yararlanmaları daha da önem kazanmaktadır. Zira üyelerimizin uygun kredi ve finansman olanakları elde ederek  kendilerini geliştirmeleri, sektörlerinde  büyümeleri ve  rekabet güçlerinin artması Türk ekonomisi açısından da önemli kazanımlar sağlayacaktır.

Bu düşüncelerle Birliğimiz bankacılık ve finans dünyasının çalışmalarını dikkatle izlemekte, üyelerimize sunulan finansal ürünleri titizlikle değerlendirmekte, ilgili mercilere Teşkilatımız talepleri iletilmekte ve Bankalarla özel anlaşmalar sağlayarak üyelerimizin daha uygun kredi-finansman olanaklarına kavuşmalarına yardımcı olmaya çabalamaktadır. ING Bank ile imzalanan protokol de bu çalışmaların bir ürünüdür’ şeklinde konuştu.

Uygun şartlar

ING Bank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Yılmaz ise,  farklı meslek gruplarını yakından inceleyerek, beklentileri  doğru analiz eden ürünler hazırladıklarını belirterek, ‘ Ortak çalışmamızda her meslek grubu için öncelikli ihtiyaç olan nakit akışına uygun finansman çözümleri geliştirildi. Ayrıca iş yerlerini büyütmek, yeni tesis ve makine yatırımı yapmak isteyen esnaf sanatkarlara  6 ay ödemesiz dönem opsiyonu ile 48 aya kadar vadeli koşullarda kredi verilecek’ dedi.

Protokolün içeriği:

İmzalanan protokol kapsamında esnaf sanatkarlara sunulan kredi çeşitleri şöyle sıralanıyor:

  • Girişimcileri Geliştirme ve Destekleme Kredisi: Azami 5 yıldır faaliyet gösteren girişimci üyelerin desteklenmesini içeriyor.
  •  İşyeri Edindirme Kredisi: Kira maliyetinden kurtulmak ve dükkan sahibi olmak isteyen üyelere hitap edecek.
  • İş Büyütme ve Yenileme Kredisi: Yararlananların işlerini büyütmelerini ve daha yüksek kapasitede çalışmalarını sağlayacak.
  •  Sektörel Krediler: Ulaşım, taşımacılık, kırtasiye, mobilya, beyaz eşya, telekomünikasyon, elektronik, gıda, turizm, vb. dönemsel ödeme özelliği taşıyan sektörlerde faaliyet gösteren üyeler için hazırlandı.
  •  Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekleri Destekleme Kredisi:  Günümüzde kültürel ve tarihi değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması için kullanılacak.
  • Teknolojiyi Destekleme Kredisi:  Teknolojik yeniliklerden yararlanmak ve internet sitesi sahibi olmak isteyen üyeler yararlanabilecek.
  • Ticari Taşıt Kredisi : Ticari araç sahibi olmak isteyen veya mevcut aracını yenilemek isteyenler kullanabilecek.
  • Taksitli Ticari Kredi : Esnaf sanatkarların  genel anlamda ticari finansal gereksinimlerini karşılamaya yönelik hayata geçirilecek.

İESOB üyesi tüm esnaf sanatkarı kapsayıcı şekilde hazırlanmaya özen gösterilen krediler, türüne göre uygun faiz oranlarıyla, uzun vadeli ve ötelemeli ödeme imkanıyla sunulacak.

Bayanlara iltimas

İESOB’un kadınların iş hayatında daha fazla rol edinmelerine verdiği önemden hareketle, girişimcileri destekleme kredisinde bayan esnaflara faiz oranı 0.25 puan, dosya masrafı ise yüzde 25 indirimle verilecek.

İş hayatına yeni başlamakta olan ve işyeri açmak isteyen esnaf sanatkar adayları için ING Bank danışmanlık görevi üstlenecek. Bu kapsamda oluşturulan  İESOB-ING Bank Sektörel Danışma Merkezi, esnaf  adaylarını elektronik ortamda bilgilendirecek.

Ayrıca İESOB  üyelerinin  mevcut borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik kredi olanakları, dış ticaretle uğraşan üyelere yönelik kredi-finansman olanakları, gümrük vergisi ödemekle mükellef üyeler için ödemelerini kolaylaştırıcı olanaklar, POS cihazı edinmek isteyen üyelere yönelik de özel fiyatlamalar sağlanacak.

Dil eğitimi almak isteyen üyelere ve çocuklarına indirimli ve avantajlı fiyatlardan İngilizce eğitimi olanağı sağlanacak. Tekno paket kapsamında 24 ay taahhüt veren firmalara 6 ay ücretsiz internet paketi ve telefon verilecek.

İzmir Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ve Ing Bank A.Ş. İşbirliği Protokolü bilgilendirmesi için tıklayın.

Güncel Faiz oranları ve vadeler için tıklayın.


 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun