İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Kadın Platformu, 15 Temmuz kalkışmasına ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

İESOB Kadın Platformu adına konuşan Gönül Vural ‘‘Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan ve halkın demokratik tepkisi neticesi başarısızlığa uğrayan darbe girişimini İzmir Esnaf Sanatkarları Odalar Birliği Kadın Platformu olarak reddediyoruz.
Devletin kılcal damarlarına kadar sızmış hainlerin kalkışması, Milletimizin, Asker ve Polisimizin cansiperane girişimleriyle püskürtülmüştür.
Demokrasi ve hukukun hepimiz için yaşamsal değeri vardır. Ülkemizin geleceği evrensel hukuk ve tam demokrasi içinde olduğumuz takdirde güvencede olacaktır. Dün olduğu gibi bugün de bizler; bağımsızlığı, özgürlüğü, birliği, kardeşliği, laik Cumhuriyeti ve evrensel hukuku savunmaktayız.
Bazı kesimlerin, Cumhuriyetimizin demokratik kazanımlarının yok edilmesine, bireyin özgürlüklerinin kısıtlanmasına ve bir arada kardeşçe yaşama kültürümüzün yok edilmesine çalıştıkları şu günlerde; Orta Doğu'da olduğu gibi ülkemizde de yapılmak istenen dizayn çalışmalarına karşı birlik beraberlik içerisinde mücadele edilmesi gerekmektedir.
Temellerini Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman silah arkadaşlarının attığı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne sonuna kadar sahip çıkacağımızı Biz İzmir Esnaf Odaları Birliği Esnaf Kadınlar Platformu olarak en güçlü şekilde haykırıyoruz.
Ülkemizin bir daha asla böyle bir skandalla karşı karşıya kalmaması, utanç verici darbe girişimleriyle anılmaması en büyük dileğimizdir.
Siyasetçilerimizden de beklentilerimiz ayrıştırıcı demeçler vermemeleri, farklı düşünceler, farklı inanışlarda da olsalar birliktelik sergilemeleri olacaktır ki, son günlerde siyasilerimizin bu yöndeki tavırları bizleri memnun etmektedir. 
Ve Biz Kadın Esnaf Sanatkarlar olarak yarınlara sağlam, çağdaş adımlarla güvenle ve istikrarla yürüyen bir Türkiye İstiyoruz ’’ dedi.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun