İzmir Esnafından kan bağışı kampanyası

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve bazı meslek odaları başkanları, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde kan bağışı kampanyası başlattı. Mutlu, 'Şehitlerimizin bu zaferi kanla yazdığı gerçeğinden hareketle, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulamak istedik. Bu düşüncelerle oda başkanı arkadaşlarımızla kan bağışı kampanyası başlatarak ilk kanı bizler verdik.  Diğer oda başkanı arkadaşlarımız da bu duyarlılığımıza ortak olacak, kendi üyelerine kan bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulunacaktır.’ dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve bazı meslek odaları başkanları, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde kan bağışı kampanyası başlattı. Mutlu ve beraberindeki oda başkanlarını karşılayan Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, oda başkanlarını duyarlılıklarından ötürü kutlayarak, ‘Kan vermek insan sağlığına son derece yararlı. Ayrıca verilen kan ile hiç tanımadığınız üç kişiye hayat imkanı sunuyorsunuz. Başta Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu olmak üzere,  böyle bir kampanyayı hayata geçiren ve insanları kan vermeye özendiren esnaf odaları başkanlarını kutluyorum’ dedi.Zaferin anısına18 Mart’ta Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümünü kutladıklarını hatırlatan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, ‘Milli birlik ve beraberliği her şeyin üstünde tutan Türk milleti, binlerce şehidinin kanıyla dönemin en güçlü ordularına karşı Çanakkale Zaferi’ni  kazanmıştır. Şehitlerimizin bu zaferi kanla yazdığı gerçeğinden hareketle, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulamak istedik. Bu düşüncelerle oda başkanı arkadaşlarımızla kan bağışı kampanyası başlatarak ilk kanı bizler verdik.  Diğer oda başkanı arkadaşlarımız da bu duyarlılığımıza ortak olacak, kendi üyelerine kan bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulunacaktır.’ şeklinde konuştu.Kan bağışının önemine dikkat çeken Mutlu, ‘Kan, yapılamayan tek ilaç, üretilemeyen bir dokudur. Kanın tek temin kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Ancak 75 milyon insanın yaşadığı ülkemizde kan bağış oranı nüfusun sadece yüzde 1’i kadardır. Burada en önemli sorun, gönüllü kan bağışçısı sayısındaki yetersizliktir.Böylesine kutsal bir günde, kan bağışı oranının yeterli düzeye ulaştırılabilmesi için bu kampanyayı düzenledik. Sadece esnaf sanatkarlarımızı değil, durumu uygun olan herkesi gönüllü kan bağışçısı olmaya davet ediyorum’ dedi.

Kimler katıldı

Zekeriya Mutlu’nun yanısıra, İESOB Başkanvekili Hilmi Kurtoğlu, Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Hamdi Yapıcı, Otobüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz, Urla Şoförler Odası Başkanı Günay Öz, Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Yıldırım Kaya ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık da kan bağışında bulunarak kampanyaya start verdiler. 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun