İzmir istihdamı masaya yatırıldı…

İzmir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2020 yılı toplantısını gerçekleştirdi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında düzenlenen toplantıya İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ev sahipliği yaptı. Toplantıya İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, İŞKUR İl Müdür Kadri Kabak ile İl İstihdam Kurulu üyeleri katıldı.
İzmir’deki işgücü piyasasının son durumunun ele alındığı toplantıda mevcut sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. Toplantıda ayrıca İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından, İl mesleki eğitim politikaları hakkında da bilgi verildi.
Toplantıda konuşan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, esnaf teşkilatının mesleki eğitime verdiği öneme değinerek, mesleki eğitimin geliştirilmesini, ülke kalkınmasının anahtarı olarak gördüklerini söyledi. Mutlu, ülke genelinde işsiz sayısının yüksek olmasına rağmen piyasaların kalifiye eleman bulmak konusunda yaşadığı sıkıntılara da dikkat çekti.
İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak ise, kurumun 2020 yılı 7 aylık döneminde gerçekleştirdiği faaliyetler, İşgücü Eğitim Planı, 2020 yılında Denetim Kurulu tarafından denetlenen kurs ve programlar hakkında Kurul üyeleri bilgilendirildi. Ayrıca 2020/2 Engellilere ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Desteği Teklif Çağrısı kapsamında yapılan hibe projeleri başvuruları değerlendirildi.
İzmir’de kurumlar arası güzel diyalogların bulunduğunu hatırlatan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, İİMEK toplantılarının işgücü piyasasına yararlı sonuçlar getireceğine inandığını söyledi. Köşger, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Üyelerine Kurul çalışmalarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun