PASTAYI YAPTI İŞİ KAPTI

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(İESOB), İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası ile Karabağlar Mesleki Eğitim Merkezi’nin İŞKUR ortaklığıyla düzenlendiği İş Garanti Pastacılık kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Törende konuşan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ‘’Kursunu tamamlayan 24 arkadaşımızın belgelerini vermek için buraya geldik. Bir insana meslek öğretebilmek, iş verebilmek kadar güzel bir duygu olamaz. Esnaf Teşkilatımesleki eğitim konusunda üstüne düşen görevi yerine getirmeye hazırdır’’ dedi.
En Önemli Sorunu İşsizlik
İşsizliğin bütün ülkelerde büyük bir problem olduğunun altını çizen Başkan Mutlu ‘‘Ülkenin kalkınmasında, ilerlemesinde ve ekonomik güç olmasında ki en önemli unsur insan kaynaklarının iyi yetiştirilmesidir. Gelişmiş ve ekonomik güç haline gelmiş ülkelerin yatırımları özellikle mesleki eğitim olmuştur. İESOB olarak Bizde bu güzel çocuklara güzel bir iş verebilmek, meslek öğretebilmek için diğer meslek kuruluşlarıyla beraber çaba sarf ediyoruz. Burada aldığınız eğitimle çalışma hayatına hazır hale geldiniz. Şimdi esnafların yanında staj yapıp işe başlayıp esnaf camiasının içine katılacaksınız. Sizi tebrik ediyorum. Umarım meslek hayatınızda başarılı olup yanınızda birilerini çalıştırırken istihdama ülke ekonomisine katkıda bulunmaya özen gösterirsiniz ’’ dedi.
Yüzde Yüz İstihdam Sağlayacağız
Kursa katılanların tamamının istihdam edilebileceğini ifade eden Mutlu “Normalde bu kurslar yüzde elli istihdam garantili açılıyor. Biz İESOB ve İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası olarak kursa katılanların tamamını işe yerleştireceğiz yüzde yüz istihdam sağlayacağız. Yeni kurs hazırlıkları da tamamlandı ve en kısa zamanda yeni kursumuzu açacağız” dedi.
Belge verme törenine Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık TUNÇ, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit ASLAN, Karabağlar Mesleki Eğitim Müdürü Ergin MANDUZ, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Zafer ŞENER, çeşitli esnaf odaları başkan ve temsilcileri, kursiyerlerin aileleri katıldı.
Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç elaman ihtiyacı olup elaman bulamayan sektörlere dikkat çekti. ‘‘İzmir’de işsizlik yüksek, Karabağlarda daha yüksek biz çeşitli meslek kursları düzenlemeye devam ediyoruz. Şunu biliyoruz iş isteyen herkese İŞKUR, İESOB, Milli Eğitim destek oluyor. Ayrıca Kendi işini kurmak isteyen kursiyerlerimize kaymakamlık olarak biz destek olacağız’’ dedi.
Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ergin Manduz ise ‘Öğrencilerimize, öğretmenleriyle birlikte ilk adımlarını atmaların da yardımcı olduk. Hayata tutunmak artık sizin elinizde’ diye konuştu.
Sertifikalarını alan öğrencilerin hazırladığı pastanın kesilmesiyle belge töreni tamamlandı.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun