SGK İl Müdürü Gülcemal, İESOB’yi Ziyaret Etti.

SGK İl Müdürü Ekrem Gülcemal, İl müdür yardımcısı Nihat Seçkin ve kurum yöneticileri, SGK Haftası nedeniyle İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’ya ziyarette bulundular.

16-20 Mayıs tarihleri arasında SGK Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını hatırlatan SGK İl Müdürü Ekrem Gülcemal, ‘Bu kez mayıs ayının özel bir önemi var. Kuruluşumuzun 10. Yıldönümü. Bu hafta içinde yaptığımız etkinliklerle sosyal güvenlik bilincini insanlara anlatmaya çaba sarf ediyoruz. Amacımız insana yaraşır şekilde kaliteli hizmetler vermek. Bu noktada esnaf sanatkarları da paydaşımız olarak görüyoruz. Hantal hizmet ve uzun kuyruklardan,  kaliteli ve hızlı hizmet dönemine geçişte esnaf teşkilatı ile önemli işbirlikleri yaptık. Hizmeti yaygınlaştırdık, bugün esnaf sicilde bile büromuz bulunuyor. Bu güzel işbirliklerimiz devam edecek’ diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İESOB Başkanı Mutlu ise, ‘SGK bizim gözbebeğimiz, ayrılmaz parçamızdır. SGK hizmetlerinden son derece memnunuz. SGK’nın gerçekleştirdiği önemli aşamaları yaşayarak gören insanlarız. Bu nedenle işbirliği yapmayı bir  görev olarak kabul ediyoruz.’ dedi.

SGK’nın hizmet çıtasını yukarıya taşıdığını belirten Mutlu, ‘Sosyal Güvenlik Kurumu örnek çalışmalara imza atıyor. SGDP kesintisinin kaldırılması, Bağ-Kurlu kadınlara doğum borçlanma hakkı tanınması gibi pek çok sorunumuz giderildi. Bunlar için teşekkür ediyoruz. Öte yandan çalışan sigortalılara nazaran üyelerimizin emeklilik günlerinde ve maaşlarında bazı haksızlıklara uğraması, prim borcu bulunan üyelerimizin sağlık hizmetlerinden yararlanma süresinin uzatılması, askerlik süresinin sigortalılık süresinden sayılması gibi bazı beklentilerimiz de bulunmaktadır. Bunları da gerek il müdürlüğümüzle gerekse Bakanlığımız ile yapılacak ortak çalışmalarla çözmeye çaba sarf edeceğiz. SGK ile uyum içinde çalışmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz ve bu güzel diyalogların sürdürülmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız’ şeklinde konuştu.

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun