SRC Denetimleri sıklaşıyor


SRC belgesi olmadan faaliyet gösteren şoförler ile araç sahiplerinin ağır cezalarla karşı karşıya kalabileceğini kaydeden Kurtoğlu, ‘Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 36. Maddesi gereğince, motorlu taşıtlar ile yük ve yolcu taşımacılığı faaliyetinde çalışan veya çalıştırılan şoförlerin, mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaları gerekiyor. SRC belgesi olmadan çalışan ticari araç sürücülerine 291 lira, nitelikli olmayan şoförü sefere gönderen araç sahiplerine ise 731 lira para cezası uygulanacak. Ticari araç sürücüleri SRC belgelerini mutlaka yanlarında bulundurmalı.’ dedi.

K2 Belgeleri

Taşımacılıkla uğraşmayan K2 belgesi sahibi esnaf sanatkarların muafiyetine de dikkat çeken Kurtoğlu, ‘Ayrıca taşımacılık yapan üyelerimiz haricinde, K2 Yetki Belgesi ile hizmet veren esnaf sanatkarlarımız da bulunmaktadır. Örneğin halden sebze alıp, pazara taşıyan pazarcı, sattığı mobilyayı müşterisinin evine götüren marangoz K2 Yetki Belgesi ile çalışmaktadır. Bu üyelerimiz, adlarına tescil edilmiş taşıtı kendileri sürücü olarak kullandıkları takdirde, SRC Belgesinden muaf tutulmaktadırlar. 

Ancak söz konusu araç başka bir kişi tarafından kullanılırsa, taşıt sürücüsünden SRC belgesi istenilecektir.’ diye konuştu.

SRC denetimleri hakkında İl Emniyet Müdürlüğü’nün İESOB’yi bilgilendirdiğini sözlerine ekleyen Hilmi Kurtoğlu, esnaf sanatkarların ileride mağdur durumda kalmamaları için yapılan uyarıları dikkate almalarını istedi.

SRC Müracaatında İstenen Evraklar (ayrı kutu)


1-25.02.2003’den önce alınmış C, D veya E sınıfı ehliyeti bulunan taşımacılar, SRC kursu ve sınavına girmeden (Muafiyet tanınıyor);

-    Ehliyet Fotokopisi
-    Nüfus Fotokopisi ( T.C. Kimlik No.lu )
-    2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Fotoğrafın Arkasına T.C. No ile Başvuru Sahibinin İsim ve Soy isminin Yazılması Gereklidir.)
-    Banka Dekontu ( Vakıfbank’a Yatırılması Gerekmektedir. ) 2013 Yılı İçin Bir Adet SRC Belgesi Bedeli 30 TL.
-    İstenilen Belge Türünü Belirten Dilekçe ( İkametgah Adresi Belirtilecek ) ile Gazi Üniversitesi Karayolu Ulaştırması Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 4.Cadde 727 Sokak No:7 Yıldız Çankaya / ANKARA adresine posta yoluyla müracaat etmeleri gerekmektedir.

25.02.2003’den önce alınmış B sınıfı ehliyeti bulunan taşımacılar ise SRC kursu ve sınavına girmeden; yukarıda sayılan belgelere ek olarak, 20.02.2003’den önce en az 90 gün süreyle çalıştığını gösteren SGK’dan alınmış belge ile aynı adrese müracaat edebilecekler.

2- 25.02.2003 tarihinden sonra ehliyet alan taşımacıların, İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası tarafından veya diğer özel kuruluşlar tarafından düzenlenen kurslarda SRC eğitimlerine katılmaları ve eğitim sonrası sınava girmeleri gerekmektedir. 

Esnaf sanatkarlar, http://ubgup.gazi.edu.tr/   web adresinden, SRC belgesi ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecekler.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun