Sürekli’den İESOB’ye ziyaret

Ak Parti İl başkanı Kerem Ali Sürekli, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’ya iade-i ziyarette bulundu. Ziyaretin Ahilik Haftası’nın ilk gününde yapılması güne ayrı bir anlam kattı…

Ak Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu’ya iade-i ziyarette bulundu. Sürekli, Ahilik Haftası’nın ilk gününde gerçekleşen ziyaretin güne ayrı bir anlam kattığını ifade etti. Ak Parti İl bünyesinde faaliyet gösteren esnaf komisyonu üyeleri ve bazı il yöneticileriyle İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’ya ziyarette bulunan Kerem Ali Sürekli, esnaf sanatkarların toplumsal yaşamda farklı işlevlere sahip olduğuna dikkat çekti.

Çalışmalarında esnaf sanatkarlara ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Sürekli, ‘Esnaf sanatkarlar Türk toplumunun çimentosudur. Sadece ekonomik alanda değil, sosyal ve kültürel alanda üstlendikleri farklı işlevlerle toplumsal ağırlığı olan bir camiadır. Böyle önemli bir kesimin temsilcileri olarak İzmir Birliği’ni ve değerli yöneticilerini, esnaf camiası için önemli bir günde ziyaret etmek istedik’ diye konuştu.

Ahiliğin önemi Ak Parti il yöneticilerini Ahilik Haftası’nın ilk gününde ağırlamaktan büyük memnunluk duyduklarını söyleyen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, Ahilik felsefesini benimsetmek, yeni kuşaklara layıkıyla tanıtabilmek için her yıl merkezde ve ilçelerde hafta etkinlikleri düzenlediklerini hatırlattı. Ahilik ilkelerinin yaşanan günün şartları içinde daha fazla önem kazandığına işaret eden Mutlu, ‘Ahilik, sanatın, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngören, kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğimizdir. Ahilik kaliteli üretmek, doğru tartmak, tüketiciye saygı göstermek demektir. Ahilik, dayanışma, siftah yapınca, müşterisini komşusuna yönlendirmek demektir. Yardımlaşma, orta sandıkları marifetiyle ihtiyaç sahiplerine destek olmaktır. Kısaca acımasız rekabetin yaşandığı, insanların birbirinden uzaklaştığı, hoşgörünün azaldığı bir ortamda Ahilik, sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan bir esnaf geleneğidir’ dedi.

Esnaf sanatkarların pek çok sorununun hükümet tarafından dikkate alındığını belirterek teşekkür eden Mutlu, halen çözülmeyen sorunları ve esnaf kesiminin mevcut beklentilerini de il başkanı Sürekli’ye iletti.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun