Tüketicinin Korunması İçin Denetimler Yapılacak…

15 Mart Dünya  Tüketiciler Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda, İzmirli oda yöneticilerine tüketici sağlığının ve ekonomik menfaatlerinin korunmasına yönelik tedbirler aktarıldı.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İzmir Ticaret İl Müdürlüğü, İESOB’nin katkılarıyla düzenlediği toplantıda, piyasada denetim yetkisi olan 19 ürün grubu ile meşgul olan odaların başkan ve yöneticilerini bilgilendirdi.

İESOB Konferans Salonu’nda yapılan ‘Ürün Güvenliği ve Piyasa Gözetimi ve Denetimi’  toplantısında, il müdürlüğü uzmanları, yapılacak denetimler ile esnaf sanatkarların faaliyetlerinde uyması gereken yükümlülükler hakkında teknik sunumda bulundu.

Ahi geleneği

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, esnaf sanatkarların bin yıllık Ahi Geleneği’nin tüketiciye saygıyı temel aldığına dikkat çekti.

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’un içeriğinin esnaf sanatkarlar tarafından doğru özümsendiğini belirten Mutlu, ‘Ahiliğin ilk yıllarında Ahi Baba’nın başında bulunduğu heyetler esnaf sanatkarın işlerini, ürünlerini kontrol ederdi. Tüketici, esnaf sanatkarların olmazsa olmazıdır. Ayrıca bizim üyelerimiz de birer tüketicidirler. O nedenle tüketiciye iyi hizmet, onların memnuniyetini sağlamak hep temel ilkemiz olmuştur. Tüketici bizim velinimetimizdir.’ dedi.

Oda yöneticilerine tavsiyelerde bulunan Mutlu, ‘İmal ettiğiniz üründen herkesin memnun olması lazım. Kalite-TSE gibi güvenlik belgelerine sahip olmak çok önemli. Ürününüzden şikayet gelirse tedbirinizi almanız gerekir.

Eğer ticaret yapıyorsanız kötü ve çürük mal satmayın. Kayıtdışı malı satmak için almayın, aldığımız malın alış faturasını mutlaka saklayın. Önümüzdeki dönem yapılacak denetimlerde de başarılı olacağınıza inanıyorum. Güzel ahlaklı insan ve sanatkar olmak bizim görevimizdir.’ diye konuştu.

7 denetmen görev yapacak

İESOB yöneticilerine katkılarından dolayı teşekkür eden İzmir Ticaret İl Müdürü Cevat Akgönüllü ise, “Müdürlüğümüz, 19 ürün grubunda tüketicinin korunması, piyasaların sağlıklı gözetilmesi için denetimlerde bulunacak. İzmir bir bölge, müdürlüğümüz bünyesindeki 7 denetmen arkadaşımız ayrıca Manisa ve Aydın’da da denetimlerde bulunacak. Kısa sürede kadromuzu  genişleterek denetimleri artıracağız. Denetimlerde ayrıca esnafın daha iyi hizmet vermesini, istihdama katkısının artırılmasını, kaliteli hizmetin yaygınlaştırılmasını hedefleyeceğiz. İzmir esnafının denetimlerden yüzünün akıyla çıkacağına gönülden inanıyorum’ diye konuştu.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun